Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

POTRAWKA MIĘSNA PO WĘGIERSKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 25 dag
cebula 2 szt
smalec 5 dag
pomidor 15 dag
zielona papryka (świeża) 2 szt
sól do smaku
wieprzowina 25 (z kością)
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: POTRAWKA MIĘSNA PO WĘGIERSKU

Posiekana cebulę zrumienić na smalcu. Posypać łyżeczka soli dodać paprykę, mięso pokrojone w kostkę, paprykę pokrojona w krążki i podlać kilkoma łyżkami wrzątku. Dusić pod przykryciem, dolewając w miarę potrzeby kilka łyżek wrzątku. Gdy mięso będzie prawie gotowe, dodać obrane i pokrojone pomidory i dusić na słabym ogniu, aż mięso będzie miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak