Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z pieczarkami i fasolką szparagową

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa wieprzowego 1 kg
pieczarek 300 g
fasolki szparagowej 200 g
cebula 1
ziela angielskiego 2 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 1
sól, pieprz, papryka słodka do smaku
olej do smażenia
mąki 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z pieczarkami i fasolką szparagową

Mięso kroimy w grube paski, przyprawiamy solą pieprzem, papryką , przyprawą do gulaszu, smażymy na oliwie, pieczarki kroimy w grubą kostkę, cebule w drobną kostkę, również smażymy na oleju. Fasolkę szparagową kroimy na dł ok 3-4 cm, gotujemy (fasolka nie powinna być całkiem miękka, dodana później do gulaszu będzie dogotowana) Podsmażone mięso wkładamy do garnka, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, zalewamy szklanką wody dusimy do miękkości mięsa (dolewając wody). Pod koniec gotowanie dodajemy tyle wody by zakryło mięco na wys ok 3 cm, zagęszczamy mąką, dodajemy pieczarki z cebulą, fasolkę, przyprawiamy, gotujemy ok 5 minut. SMACZNEGO!!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnik 15.01.2012 22:04
mniam
angelika14 02.07.2011 14:00
pysznie!
beatkaa153 11.02.2011 10:18
super
Henryka2 12.01.2011 19:55
Ciekawe zestawienie!
SmacznaPyza 16.12.2010 12:56
pysznie!
Sarenka 05.09.2010 16:59
Swietny obiadek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak