Sposób przygotowania

Do garnka wlać wodę i osolić ją wsypać ryż i wstawić na średni ogień , i poczekać aż ryż będzie miękki . Bekon pokroić na małe cienkie kawałki , i wrzucić na rozgrzaną patelnię z oliwą , kiełbasę pokroić na cienkie plasterki i wrzucić na rozgrzaną patelnie do bekonu. Smażyć z dwóch stron aż się usmaży. Gdy ryż się ugotuję odsączyć go z wody i wyjąc na talerz , na ryż wyłożyć bekon oraz kiełbasę . Posypać natką pietruszki .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    lubie dania z ryżem
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    szkoda,ze brak zdjec:(

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !