Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŻEBERKA WIEPRZOWE PO SIEDMIOGRODZKU

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 60 dag
cebula 15 dag
smalec 2-3 łyzki
kapusta kiszona 60 dag
śmietana 1 szkl
ząbek czosnku 1 szt
kminek do smaku
sól do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: ŻEBERKA WIEPRZOWE PO SIEDMIOGRODZKU

Żeberka i posiekaną cebulę zrumienić w rondlu na smalcu, posypać papryką i dodać kilka łyżek gorącej wody, sól czosnek, i kminek. Włożyć kiszona kapustę i dusić pod przykryciem. W razie potrzeby dodać trochę gorącej wody. Gdy kapusta będzie miękka dodać śmietanę, podgrzać wymieszać i podać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak