Sposób przygotowania

Truskawki dobrze umyć obrać ze szypułek włożyć do blendera , dolać odrobinkę śmietanki , oraz 4 łyżki cukru i wymieszać na gładką masę . Masę wyłożyć na pierwszy jasny spód. Na masę nałożyć drugi spód . Wiśnie dobrze umyć wydrążyć z pestek i wrzucić do blendera dodać 5 łyżek cukru , odrobinkę śmietanki i zmiksować na gładką masę , wyłożyć na drugi spód. Położyć na nim 3 spód i całość po brzegi równo zakryć bitą śmietana . Na wierz udekorować kawałkami ananasa , posypać kolorową posypką , położyć kilka wiśni oraz połówki truskawek. Całość włożyć do lodówki na około 3 godziny.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !