Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowo-paprykowa 2

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat pomidorowy 1 słoik
woda 800 ml
majeranek
pomidory 2
sól szczypta
śmietana
papryki czerwone 2
pieprz szczypta
ziemniaki 4

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowo-paprykowa 2

Do garnka wlać wodę i osolić . Zagotować , wrzucić kostki bulionowe, wymieszać do rozpuszczenia, dolać koncentrat pomidorowy , majeranek , pieprz. Do blendera włożyć umytą i wydrążoną z pestek paprykę , dolać odrobinę śmietanki i dobrze zmieszać na gładką masę . Wlać do garnka , wymieszać,wlewamy resztę śmietanki i gotować . Ziemniaki obrać umyć i ugotować , dodać do zupy. Zupę wlewamy na talerze.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 07.07.2012 14:21
Taka zupa to coś.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak