Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso zawijane z fasolką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

zielona fasolka 20 dag
pierś z kurczaka 1
oliwa
sól szczypta
pieprz szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso zawijane z fasolką

Fasolkę dobrze umyć , odciąć końcówki i przełamać na mniejsze części ,włożyć do osolonej wody i gotować aż będzie miękka. Po ugotowaniu wyłożyć z wody. Mięso dobrze umyć i pokroić w plastry,doprawić solą i pieprzem , na każdy plaster mięsa układać kilka fasolek wcześniej ugotowanych i zawinąć , można owinąć nicią bawełnianą by się nie odwijały. Mięso kładziemy na rozgrzanej oliwie na patelni i smażymy aż będzie gotowe. Następnie wyjmujemy na talerztk i polewamy sosem np czosnkowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.07.2012 18:41
Nie robiłam tak jeszcze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak