Sposób przygotowania

Na początku do wrzącej wody wrzucamy żołądki i włoszczyznę gotujemy około godzinki po tym czasie wrzucamy do garnka cały przecier pomidorowy i czekamy chwilkę aż sie zupa znów zagotuje później do szklanki wrzucamy dwie łyżki stołowe mąki i dolewamy do niej zimnej wody i mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę i wlewamy do garnka by zagęścić zupę w tym momencie wyłączamy zupę a na koniec do szklanki wlewamy dwie łyżki śmietany 12% i dolewamy do tej śmietany około 4 łyżek stołowych zupy i mieszamy a następnie wlewamy do zupy i mieszamy całość i gotowe.

Komentarze

  • 0
    img_2131687142106
    Opublikowano

    eeee

    uwielbiam pomidorową moge jeść codziennie :D
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    w ten sposób przygotowanej zupy pomidorowej jeszcze nie jadłam, ale chętnie bym spróbowała

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !