Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pomidorowa na żołądkach z kurczaka

2.0
(5)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żołądki z kurczaka 500 gram
włoszczyzna 1
makaron spagetti 1
śmietana 12% do smaku
mąka do smsku
przecier pomidorowy 190 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pomidorowa na żołądkach z kurczaka

Na początku do wrzącej wody (ok. 2 l) wrzucamy żołądki i włoszczyznę gotujemy około godzinki po tym czasie wrzucamy do garnka cały przecier pomidorowy i czekamy chwilkę aż się zupa znów zagotuje później do szklanki wrzucamy dwie łyżki stołowe mąki i dolewamy do niej zimnej wody i mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę i wlewamy do garnka by zagęścić zupę w tym momencie wyłączamy zupę a na koniec do szklanki wlewamy dwie łyżki śmietany 12% i dolewamy do tej śmietany około 4 łyżek stołowych zupy i mieszamy a następnie wlewamy do zupy i mieszamy całość i gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sycylijczyk 29.01.2020 16:16
Robiłem na żołądkach indyczych na 1,5l wody. Zdecydowanie polecam, zupa rewelacja
Doradca Smaku 30.01.2020 10:05
Super!
sycylijczyk 28.01.2020 17:07
A ile wody? Nie podane
Doradca Smaku 30.01.2020 10:05
Ok. 2 litrów wody.
Jagódka77 02.10.2014 12:00
w ten sposób przygotowanej zupy pomidorowej jeszcze nie jadłam, ale chętnie bym spróbowała
eeee 06.07.2012 19:29
uwielbiam pomidorową moge jeść codziennie :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak