Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZASZŁYK Z CIELĘCEJ WĄTRÓBKI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 50 dag
słonina 15 dag
tłuszcz 2 dag
cytryna
natka pietruszki 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: SZASZŁYK Z CIELĘCEJ WĄTRÓBKI

Słoninę pokroić w kwadraciki o boku 3 -3,5 cm. Wątrobę cielęce pokroić na kwadraciki o boku 4 cm. Przygotować 4 zaostrzone patyczki. Na każdy natykać kolejno kwadracik wątroby, kwadracik słoniny i plasterek cebuli. Piec na ruszcie lub patelni, na dość silnym ogniu. Pod koniec pieczenia oprószyć sola i pieprzem. Skropić je kilkoma kroplami cytryny, posypać natka pietruszki i tak podany szaszłyk podać z ryżem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

safcia 03.08.2012 13:28
cieleciny jeszcze nie jadlam pewnie jest pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak