Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt rzucany

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuka
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 3/4 szklanki
mąka ziemniaczana 1/4 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt rzucany

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywna pianę. Pod koniec stopniowo dodajemy cukier.
Krok 1 - Biszkopt rzucany foto
2
Dodajemy kolejno po 1 żółtku.
Krok 2 - Biszkopt rzucany foto
3
Mąki przesiewamy i mieszamy delikatnie z powstałą masą. Wylewamy do tortownicy.
Krok 3 - Biszkopt rzucany foto
4
Pieczemy 30 - 40 minut w 170 stopniach , od razu po wyjęciu upuszczamy na podłogę z ok 60 cm.
Krok 4 - Biszkopt rzucany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

29.06.2013 15:59
sprawdzony, polecam
sylwia / sytofala 12.06.2012 20:18
taki sam piekę :)
Justyna28 12.06.2012 16:12
interesujące

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak