Sposób przygotowania

Pierś kurczaka wraz oczyszczoną i pokrojoną włoszczyzną włożyć do garnka ,dodać ziele angielskie i liście laurowe. Zalać niewielką ilością wody-tak aby mięso i warzywa były przykryte.

Gotowac pod przykryciem 30 minut.

Na patelni rozpuścic 3 łyżki masła,włożyć oczyszczone i pokrojone wątróbki oraz pieczarki. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Pierś,wątróbki oraz 1/4 ugotowanej włoszczyzny przemielić. Rozgrzać na patelni pozostałe masło i wrzucić posiekane sliwki oraz czosnek. Pozdsmażać ok 4 minut.

Połączyć z masą,przyprawić do smaku i wyłozyć całość do foremki starannie natłuszczonej.

Umieścić w lodówce na conajmniej 5 godzin.

Mimo iż pasztet nie wygląda zbyt atrakcyjnie to zapewniam że jego smak jest wyśmienity!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    ciekawy przepis, muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !