Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasztet bez pieczenia

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 podwójna
włoszczyzna 1 porcja bez kapusty
masło 5 łyżek
wątróbka drobiowa 40 dag
pieczarki 5 sztuk
czosnek 3 ząbki
śliwki suszone 1 garść
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet bez pieczenia

Pierś kurczaka wraz oczyszczoną i pokrojoną włoszczyzną włożyć do garnka ,dodać ziele angielskie i liście laurowe. Zalać niewielką ilością wody-tak aby mięso i warzywa były przykryte.

Gotowac pod przykryciem 30 minut.

Na patelni rozpuścic 3 łyżki masła,włożyć oczyszczone i pokrojone wątróbki oraz pieczarki. Dusić pod przykryciem do miękkości.

Pierś,wątróbki oraz 1/4 ugotowanej włoszczyzny przemielić. Rozgrzać na patelni pozostałe masło i wrzucić posiekane sliwki oraz czosnek. Pozdsmażać ok 4 minut.

Połączyć z masą,przyprawić do smaku i wyłozyć całość do foremki starannie natłuszczonej.

Umieścić w lodówce na conajmniej 5 godzin.

Mimo iż pasztet nie wygląda zbyt atrakcyjnie to zapewniam że jego smak jest wyśmienity!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 12.06.2012 17:49
ciekawy przepis
stokrotka 12.06.2012 12:29
ciekawy przepis, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak