Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chrupiąca pasta z makreli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędzona makrela 1 sztuka
szalotka 2 sztuki
jogurt grecki 1 łyżka
majonez tradycyjny 1 łyżka
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat
papryka czerwona 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: chrupiąca pasta z makreli

Makrelę oddzielamy od skóry i ości,rozdrabniamy. Paprykę myjemy i usuwamy gniazdo nasienne.

Kroimy w drobną kosteczkę.

Cebulki obieramy i drobno siekamy. Wszystkie składniki łączymy i dokładnie mieszamy.

Doprawiamy do smaku świeżo mielonym pieprzem.

Odstawiamy do lodówki na ok 1h aby pasta się "przegryzła".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 19.04.2013 22:35
pomysłowa ta pasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak