Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta z soczewicy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 sztuka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki
soczewica zielona 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pasta z soczewicy

Soczewicę zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Rano zlewamy wodę,zalewamy soczewicę nową i gotujemy do miękkości wraz z zielem angielskim.

Odcedzamy i studzimy a następnie mielimy ją.

Cebulę obieramy,siekamy i przesmażamy. Łączymy z soczewicą i doprawiamy solą,pieprzem oraz czosnkiem. Dodajemy oliwę lub majonez tak,aby powstała pasta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 12.06.2012 12:48
super!
vesenka 12.06.2012 12:14
o, z zielonej jeszcze nie robiłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak