Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowo - borowikowa na bulionie z kurczaka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

borowiki 300 gram
pieczarki 150 gram
pietruszka zielona do smaku
włoszczyzna 1
makaron nitki 1
porcja rosołowa 1

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowo - borowikowa na bulionie z kurczaka

Kroki postępowania

1
Na początek przygotowujemy bulion, który gotujemy około 30 min ponieważ będzie się później gotował z grzybkami
Krok 1 - Zupa pieczarkowo - borowikowa na bulionie z kurczaka foto
2
w kolejnym kroku dodajemy borowiki (w moim przypadku mrożone), pieczarki i natkę pietruszki, całość gotujemy na malutkim ogniu około 1,5 godziny aby grzyby zrobiły się delikatne i mięciutkie.
Krok 2 - Zupa pieczarkowo - borowikowa na bulionie z kurczaka foto
3
Na koniec podajemy z makaronem (w moim przypadku nitki) życzę smacznego!
Krok 3 - Zupa pieczarkowo - borowikowa na bulionie z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cukiereczek13 12.06.2012 13:37
z borowików, pycha :-)
stokrotka 12.06.2012 12:28
zjadłoby się

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak