Sposób przygotowania

Skrzydełka doprawić według uznania. Można dodać gotową przyprawę lub przyprawić je solą i pieprzem dodając jeszcze czosnek i odrobinę czerwonej papryki. Następnie skrzydełka ułożyć w naczyniu żaroodpornym i podlać stopionym masłem. Piec ok. 40 minut. w tym czasie przygotować sos. Masło rozpuścić i podsypać je mąką. Zasmażyć lekko rumieniąc. Wlać wino i bulion jak zgęstniej dodać śmietankę i ponownie zagotować. Sos doprawić do smaku i powstałym sosem polać na talerzu skrzydełka.

Komentarze

  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    ekstra
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetyczne skrzydełka
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Na pewno są chrupiące jak z winkiem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !