Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

spaghetti z opieńkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

spaghetti 500 gram
oliwa 3 łyżki
cebula biała 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
chili
białe wino 3 łyżki
opieńki 500 gram
pomidorki koktajlowe 16 sztuk
natka pietruszki 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: spaghetti z opieńkami

na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę,dodajemy posiekaną cebulę i dusimy ok15 minut.

Doprawiamy solą,dodajemy posiekane chili i czosnek. Wlewamy ISTRĘ i mieszamy na średnim ogniu,aż odparuje. Dodajemy grzyby i obsmażamy kilka minut.

mieszamy z pomidorami oraz natką pietruszki,po czym gotujemy ok 10 minut. Doprawiamy solą.

W tym samym czasie gotujemy makaron,odcedzamy i wkładamy na głęboką patelnię. Dokładnie mieszamy z powstałym sosem i podajemy gorące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 12.06.2012 12:50
ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak