Sposób przygotowania

Marchewki i kalarepki obrać, pokroić na małe kawałki. Zagotować w rondlu ½ l osolonej wody. Do wrzątku włożyć warzywa, gotować 12 minut na małym ogniu. Dodać 10 dag śmietany kremówki, krótko zagotować. Pozostałą śmietanę wymieszać na gładko z mąką. Przełożyć do warzyw, zagęścić, ponownie zagotować. Dodać zielony groszek. Przyprawić solą i pieprzem. Kiełbaski wycisnąć z osłonek, uformować małe klopsiki. Mocno rozgrzać olej na patelni, smażyć na nim klopsiki 3 minuty ze wszystkich stron nie przerywając mieszania. Do żaroodpornej formy przełożyć warzywa oraz klopsiki, posypać startym serem i tartą bułką. Zapiekać 20 minut w temp. 200ºC. Natkę pietruszki posiekać, posypać danie. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !