Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

soczysta pierś kaczki

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kaczki ze skórą
gruszki 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
Papryka słodka mielona Prymat
Majeranek suszony Prymat
rękaw do pieczenia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
smalec 1 (kaczy)

Przepis i sposób przygotowania na: soczysta pierś kaczki

Pierś myjemy i osuszamy,skórkę lekko nacinamy w kratkę w którą wciskamy plasterki czosnku. Obie strony piersi nacieramy przyprawami i pod przykryciem odstawiamy na noc do lodówki.

Gruszki starannie myjemy,obieramy cienko skórkę i kroimy na cztery części. Pierś wraz z gruszkami przekładamy do rękawa,dodajemy łyzkę kaczego smalcu i w szczelnie zamkniętym rękawie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy 50 minut po czym rozcinamy rękaw i powstałym sosem polewamy mięso. Zapiekamy do momentu kiedy mięso zmięknie co jakiś czas polewając sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak