Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto: do smaku
mąka 225 gram
sól 1/2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
twaróg 225 gram
olej 4 łyżki
Nadzienie: do smaku
masło 1 łyżka
cebula 1 szt
pieczarki 250 gram
pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
wędzony boczek 50 gram
czosnek 1 ząbek
jajko 3 szt
ostry ser 200 gram
śmietana 125 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tort pieczarkowy

Twaróg wymieszać z olejem,dodać mąkę.Wyrobić na jednolitą masę.Blaszkę do pieczenia natłuścić,wysypać tartą bułką.Wyłożyć ciasto na foremke i piec w nagrzanym piekarniku do 225 stopni.
Wysmazyć boczek,dodać masło i grubo pokrojoną cebulę.Usmażyć na złoty kolor,dodać roztarty czosnek,pieczarki,pietruszkę i pieprz.Dusić aż odparuje woda.Rozbite jajka wymieszać z połową sera i śmietaną,dodać do pieczarek.Nadzienie wyłożyc na upieczone ciasto posypać resztą sera.Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 06.01.2014 20:42
Coś dla mnie :-)
Iwusia 30.03.2013 22:01
fantastyczny i smaczny
Bernadeta1 06.01.2013 00:17
ciekawy przepis,szkoda że bez zdjęcia
Beata23 31.12.2012 13:03
Super
Wafelek2601 11.09.2012 07:35
Ciekawy przepis
mirosława4 14.07.2012 20:34
ciekawy przepis :)
Dorota59 28.06.2012 19:52
po prostu pychotka
RenataZ-et 12.06.2012 15:51
ale super!
RenataZ-et 12.06.2012 15:51
ale super!
Rafał10 12.06.2012 12:51
ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak