Sposób przygotowania

Z MĄKI, MARGARYNY, PROSZKU DO PIECZENIA, PUDRU I ŻÓŁTEK ZAGNIATAMY CIASTO. WAŁKUJEMY JE , DDZIELIMY NA DWIE CZĘŚCI I SMARUJEMY POWIDŁAMI. ODDZIELONE BIAŁAK UBIJAMY Z 1/2 SZKL CUKRU DODAJĄC NA KONIEC ŁYŻKĘ MĄKI ZIEMNIACZNEJ. GOTOWĄ PIANĘ NAKŁAAMY NA POWIDŁA I POSYPUJEMY ORZECHAMI WŁOSKIMI. PIECZEMY W NAGRZANYM PIEKARNIKI OKOŁO 40 MINUT.

PRZYGOTOWUJEMY MASĘ :
2 ŻÓŁTKA
1 ŁYŻKA MĄKI
1 ŁYŻKA MĄKI ZIEMNIACZANEJ
2 CUKIER WANILIOWY
4 ŁYŻKI CUKRU
1 SZKL MLEKA

Z PODANYCH SKŁADNIKÓW GOTUJEM BUDYŃ . WYSTUDZONY UCIERAMY Z MARGARYNĄ


JEDEN UPIECZONY PLACEK PRZEKŁADAMY PRZYGOTOWANĄ MASĄ A DRUGI PRZYKŁADAMY MASĘ. GOTOWE CIASTKO PODAJEMY DO KAWY.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale bym zjadła
  • 1
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    uwielbiam to ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ja też bardzo lubię to ciasto
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Mniam, mniam pyszności.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    wygląda rewelacyjnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    jedno z najsmaczniejszych, wg mnie, ciast
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    wygląda rewelacyjnie pysznie
  • 1
    fb_img_1444562273221
    Opublikowano

    Poison1988

    ale świetne ciacho :) super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    robie tez pobne jest smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    wyborne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona32

    smaczne smaczne ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !