Sposób przygotowania

BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier. Ubić na sztywno. Następnie dodać żółtka i ubić na małych obrotach. Później dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Utrzeć łyżką. Przelać na brytfannę wysmarowaną masłem i piec ok. 25 minut w 180 st. Po upieczeniu wyjąć, ostudzić. Przekroić wzdłuż na pół. Zrobić galaretkę jak podano na opakowaniu, odczekać aż stężeje lekko :D Przygotować masę: Ok. 300 ml odlać, resztę zagotować. W odlanej części wymieszać wszystkie składniki prócz margaryny. Wlać do gotującego się mleka i mieszać aż powstanie gęsty budyń. odłożyć do ostudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu zimnego budyniu. Przełożyć połowę na jedną część biszkopta, przykryć drugim, i posmarować resztą masy. Następnie wbić truskawki. Zalać tężejącą galaretką. Odłożyć na ok. 1 godzinę do lodówki :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pysznie wygląda...
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    pyszne ciasto ,uwielbiam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    pychotka!
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    aż chce się jeść takie deserki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !