Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowe krążki cebulowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szklanka
mąka pszenna 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szklanki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka
olej 1 szklanka
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowe krążki cebulowe

Na początku cebulę obieramy z łupin. Kroimy na 2 cm plastry. Oddzielamy warstwy od siebie, aby powstały pojedyncze kręgi. Mleko plus jajko dajemy do miski - łączymy ze sobą, dodajemy mąkę i przyprawy, ponownie mieszamy. Na oddzielny talerz wsypujemy bułkę tartą. Krążki cebulowe obtaczamy na początku w cieście, a następnie w bułce tartej. Szklankę oleju przelewamy do małego rondelka - rozgrzewamy na małym ogniu. Obtoczone i panierowane krążki wkładamy po dwie sztuki do rondelka z olejem i smażymy na wolnym ogniu do zarumienienia się z obu stron;) Smacznego;) *krążki należy smażyć na wolnym ogniu, gdy przesadzimy z mocą, na zewnątrz ciasto będzie spalone, a cebula w środku surowa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elficzna 21.08.2012 13:26
lubię takie przekąski :)
ewelina/bunia 27.07.2012 12:04
mniam
Paweł10 24.07.2012 17:43
pychotka
barbarella 01.07.2012 08:20
świetna przekąska
Rafał10 12.06.2012 09:56
PYSZNE CEBULKI !!!
caralajna 12.06.2012 09:17
bardzo smaczne
Paweł10 12.06.2012 08:53
pycha
gosia47-47 12.06.2012 08:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak