Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Winogronowy raclette

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser raclette 200 gram
KIEŁBASA ŻYWIECKA 150 gram
winogrona czerwone 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Winogronowy raclette

Kiełbasę i ser kroimy w średnie plastry. Winogrono dokładnie płuczemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Przecinamy na pół i wyciągamy pestki. Na patelenkach do raclette układamy po plasterku kiełbasy, a na nie po kawałku sera. Zapiekamy około 2 minut do czasu aż ser zacznie się topić. W lekko rozpuszczony ser wciskamy połówki winogrona i zapiekamy jeszcze około 2 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 18.06.2012 21:10
jakie fajne połączenie :)
BernadettaP 15.06.2012 07:09
Pacpaw, zdaje egzamin oj zdaje :)
pacpaw 14.06.2012 18:04
maszynka widzę zdaje egzamin w kuchni
Rafał10 12.06.2012 09:57
łatwe, eleganckie i smaczne :) coś co lubię !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak