Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne zawijańce z dodatkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 10 plastrów
żółty ser 5 plastrów
ogórki kiszone 3 sztuki
papryka konserwowa 2-3 kawałki
jajko 2 sztuki
Czosnek suszony Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne zawijańce z dodatkami

Mięso może być od szynki czy łopatki. Byleby dało się rozbić. Plastry mięsa rozbijamy. Oprószmy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Ser kroimy na połowy i kładziemy na każdy plaster mięsa. Paprykę kroimy w słupki, ogórki na ćwiartki i rozkładamy na plastry mięsa. Zwijamy mięso w roladkę.

Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 12.06.2012 10:31
smacznie nadziane...
Rafał10 12.06.2012 09:57
wyglądają smacznie :)
ewka1978 12.06.2012 07:24
super
EWI 12.06.2012 07:20
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak