Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na ciepło

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wieprzowe 40 dag
pieczarki ok. 30 sztuk
cebula 1,5 sztuki
jajko 6 sztuk
ogórki kiszone 6-7 sztuk
masło 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na ciepło

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać. Pokroić w średnią kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Ogórki osuszyć i pokroić w pół plasterki. Cebulę obrać pokroić w drobną kostkę.
Mięso umyć, osuszyć pokroić na małe kawałki.

Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso i oprószyć solą. Podlać wodą i dusić około 20min. Oprószyć pieprzem, dodać połowę przygotowanej cebuli i dusić do miękkości i odparowania płynu. Często mieszać. Pieczarki opłukać, pokroić i udusić na maśle do odparowania płynu. Ciepłe mięso i pieczarki połączyć z jajkiem, ogórkiem i resztą cebuli. Doprawić do smaku.

Podawać z sosem ketchupowym, albo czosnkowym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beatkaa153 12.06.2012 13:01
Fajna sałatka
Rafał10 12.06.2012 09:58
bardzo ciekawe :)
EWI 12.06.2012 07:20
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak