Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ufo z kasza gryczaną i fetą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyzeczka
ser feta 1 szt
szczypiorek
pieprz
olej 1/2 szklanki
mąka 3 szklanka
woda 1/2 szkl
cebula 1 szt
kasza 1 woreczek

Przepis i sposób przygotowania na: Ufo z kasza gryczaną i fetą

Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy . Do zimnej kaszy dodajemy pokruszony ser. Na masełku podsmażamy posiekaną cebulkę dodajemy do sera i kaszy . Dodajemy pieprz i posiekany szczypiorek . Mieszamy dobrze . Robimy ciasto na pierogi do maki dodajemy trochę soli 1/2 szkl gorącej wody z 1/2 szkl oleju .Wyrabiamy ciasto rozwałkowujemy . Wycinamy kółka . Na jednym kołku kładziemy farsz nakrywamy drugim kółkiem i zlepiamy . Gotujemy w osolonej wodzie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 31.08.2012 09:03
fajne ufo
Piotr-21 14.08.2012 15:36
dobre
ilka_86 13.08.2012 20:00
fajne masz pomysły
Andysz 12.06.2012 22:00
super
Katarzyna87 12.06.2012 08:11
pomysłowe
EWI 12.06.2012 07:21
super
iwa643 12.06.2012 07:21
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak