Sposób przygotowania

Piekarnik ustawiamy na 180 st. C.
Do dużego naczynia wlewamy roztopione masło,dodajemy masło orzechowe, cukier i krótko miksujemy. Dodajemy jajka i miksujemy jeszcze przez 2-3. Dodać płatki zmieszane z mąką i sodą. Mieszamy. Dodajemy bakalie,żurawinę i czekoladę i dobrze mieszamy. Na dużej blaszce rozkładamy papier do pieczenia. Nakładamy ciasto łyżką (najlepiej taką do lodów) w dużych odstępach (ciastka się rozlewają na boki w czasie pieczenia) Pieczemy 13-15 min. Po wyjęciu zdejmujemy ostrożnie z blachy i studzimy.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    vesenka

    jedna z lepszych wersji jakie znam. Później wkleję jeszcze jedną, też bardzo smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    właśnie się pieką :) w całym domu pachnie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    vesenka

    mam nadzieję,że będą smakowały :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    vesenka

    Tylko trzeba je delikatnie ściągać z blaszki, bo zaraz po upieczeniu są mięciutkie. Twardnieją w trakcie stygnięcia :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    bardzo fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !