Sposób przygotowania

Ogórki gruntowe obrać ze skórki i pokroić wzdłuż na pół, i potem znowu na pół. Selera naciowego pokroić na paski długości 5-7 cm. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić ją na długie niezbyt wąskie paski. W miseczce dobrze wymieszać jogurt naturalny z majonezem. Obrać czosnek. Ogórka węża umyć, nie obierać, zetrzeć na tarce na malutkich oczkach, odlać połowę soku, który puścił ogórek. Zetrzeć również czosnek, wymieszać razem. Do sosu dodać tarty ogórek i przyprawę do tzatzików. Gotowy sos przełożyć do małej miseczki, położyć ją na środku większego talerzyka, dookoła niego ułożyć pokrojone warzywa, delikatnie posypać je solą. Maczać je w sosiku.

Komentarze

  • 9
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    fajny ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Papryczka

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super w sam raz na upały
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo ciekawy przepis-wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    ciekawa zakąska
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajny przepis
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    lubię warzywa,na pewno by mi smakowały

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !