Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka myjemy pod zimną wodą, osuszamy, a następnie kroimy w plastry. Kostkę rosołową rozpuszczamy w niewielkiej ilości wrzątku, lekko schładzamy i nacieramy nią kurczaka. Następnie delikatnie zbijamy kuchennym tłuczkiem do mięsa. Porcje oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Następnie panierujemy je w jajku i mieszance mąki i bułki tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim z obu stron kotlety na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    bardzo lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    vesenka

    nie próbowałam nigdy nacierać rozpuszczoną kostką. Spróbuję przy następnej okazji :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    mniam !!
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    u mnie tylko takie są "schabowe"
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Jadłam kurczaka nacieranego kostką rosołową - kurczak ma dość intensywny smak, smaczne ale - wolę mniej słone:) Plus za zdjęcie - kurczak wygląda pięknie:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    mniam mniam ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !