Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy oraz po jednym żółtku. Dokładnie mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz wlewamy olej i wodę. Całość mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy.
Jasnę ciasto wlewamy do wyłożonej papierem formy. Na ciasto wykładamy przesmażonę jabłka z dodatkiem cukru i cynamomu, a na koniec wylewamy ciemne ciasto. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 40 minut.
Smacznego.

Komentarze

  • 2
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    smacznie wyglądają
  • 2
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    smacznie wyglądają
  • 2
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    smacznie wyglądają
  • 2
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    smacznie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pysznosc
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    pycha. uwielbiam ciasta z jabłkami
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Bardzo zachęcające ciacho :) Apetycznie wygląda :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorian

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    pięknie i smakowicie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    bardzo apetyczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Adam/ZUB3R

    smaczne
  • 1
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    wygląda pysznie, poproszę kawałeczek :)
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Klausia

    robię bardzo podobne i jestem wspaniałe :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    fajne ciacho!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    super ciacho!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !