Sposób przygotowania

śmietanę ubić i wymieszać z lekko rozmrożonymi lodami maliny przebrać foremkę o pojemności 150ml.wyłożyć folią spożywczą nałożyć połowę masy lodowej na wierzch wysypać połowę malin i połowę ciasteczek nałożyć pozostałą masę lodową wyrównać wierzch i włożyć foremkę do zamrożenia na co najmniej 5 godzin.morele sparzyć wrzątkiem zdjąć skórkę przekroić na pól wyjąc pestkę miąższ pokroić na cząstki wymieszać z likierem,cukrem i otartą skórką z cytryny,na talerzykach zrobić dekorację z lukru np.w kształcie serca sos morelowy nałożyć na połowę serca a na druga połowę zmiksowane maliny zamrożone lody wyjąć z foremki pokroić na plastry i układać na talerzykach z pozostałymi ciasteczkami migdałowymi.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !