Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik na zimno śmietankowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana kremówka 0,5 litra
serki homogenizowane(waniliowe) 3 szt
galaretki kolorowe 3 rodzaje
Żelatyna wieprzowa Prymat 6 łyżeczek
cukier puder 6 łyżek
biszkopty okrągłe 0,5 opakowania
brzoskwinie w puszce 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik na zimno śmietankowy

Rozpuścić każdą galaretkę osobno w 1,5 szklance wody i dodać do stężenia. Śmietanę ubić na sztywno, dodać serki i żelatynę rozpuszczoną, wszystko wymieszać. Do całości dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i pokrojone galaretki. Wszystko wyjąć na biszkopty poukładane na dnie tortownicy. Dać do lodówki do całkowitego stężenia.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak