Sposób przygotowania

plastry wołowiny tłuczemy i oprószamy solą i pieprzem. Odkładamy do lodówki.

Cebule siekamy,marchew po obraniu i umyciu kroimy w grubsze plastry.

Mięso obtaczamy w mące i smazymy na oliwie. Zdejmujemy z patelni a na ten rozgrzany tłuszcz wrzucamy warzywa i doprawiamy solą oraz papryką. Podsmażamy ok 4 minut po czym wkładamy wołowinę,dorzucamy liść oraz ziele angielskie i zalewamy wodą ok 2 szkl.

Dusimy co jakiś czas mieszając i jak trzeba podlewając wodą do momentu aż wołowina będzie miękka a z warzyw powstanie sos bez zagęszczania mąką!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawy pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !