Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

moje bitki

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 4 plastry
marchew 1 sztuka
cebula biała 3 sztuki
mąka pszenna
Pieprz biały mielony Prymat
papryka czerwona
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: moje bitki

plastry wołowiny tłuczemy i oprószamy solą i pieprzem. Odkładamy do lodówki.

Cebule siekamy,marchew po obraniu i umyciu kroimy w grubsze plastry.

Mięso obtaczamy w mące i smazymy na oliwie. Zdejmujemy z patelni a na ten rozgrzany tłuszcz wrzucamy warzywa i doprawiamy solą oraz papryką. Podsmażamy ok 4 minut po czym wkładamy wołowinę,dorzucamy liść oraz ziele angielskie i zalewamy wodą ok 2 szkl.

Dusimy co jakiś czas mieszając i jak trzeba podlewając wodą do momentu aż wołowina będzie miękka a z warzyw powstanie sos bez zagęszczania mąką!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 11.06.2012 22:39
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak