Sposób przygotowania

Wyabiamy casto: do miski wsypujemy mąkę z solą, wlewamy olej. W mleku rozpuszczamy drożdże i cukier, wlewamy do miski, wyrabiamy ciasto, odstawiamy do wyrośnięcia. Blaszki smarujemy olejem i rozkładamy na nie ciasto, jeszce az odsawiamy dowyronięcia. Smarujemy ciasta ketchupem, przyprawiamy, wykłądamy pieczarki, potem ogórki i pomidory pokrojone w ciekie plasterki. Na to groszek i kukurydze, szynkę i kotlety drobno pokrojone w paseczki. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni na 15 minut, potem posypujemy startym serem i wkładamy o piekarnika ponownie-do czasu aż ciasto sie zarumieni. Poadjemy z ktchupem bądż sosem czosnkowym
Pizze tak nazywam, bo wrzuc na nia to, co mam akurat w lodówce ;)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    noooo takie najlepsze :) i w lodówce czysto !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    apetyczna
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajna nazwa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !