Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kurze udka z orzechami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód prawdziwy 3 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1/4 szklanki
olej 1/3 szklanki
rozmaryn 1/3 łyżki
czosnek 0,5 główki
kurze udka 1 kg
orzechy 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: kurze udka z orzechami

Orzechy rozdrobnij,podpraz na suchej patelni.

Z miodu,maggi,oleju,posiekanego rozmarynu i posiekanego w plasterki czosnku utrzyj bejcę.

Pałeczki umyj,osusz,oprósz pieprzem wlej na naczynia i zalej marynatą. Odstaw pod przykryciem na noc do lodówki. Całość przełóż do głębokiej patelni czy garnka,skrop lekko wodą i i duś do miękkości co jakiś czas obracając. Ok 5 minut przed końcem dodaj orzechy i duś bez przykrycia aby nadmiar płynu wyparował i powstał pyszny glazurowaty sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak