Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mielone z twarożkiem czosnkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 300 gram
jajko 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
otręby 1 łyżka
bułka tarta pikantna 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
szczypior
krakersy 4 sztuki
twaróg 100 (półtłusty)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: mielone z twarożkiem czosnkowym

Mięso mielimy,dodajemy jajko,bułkę tartą,otręby,przyprawy oraz posiekaną cebulkę.

Dokładnie wyrabiamy masę.

W oddzielnej miseczce widelcem rozdrabniamy twaróg,solimy,dodajemy posiekany szczypiorek oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Mieszamy.

Łyżką odmierzamy porcję masy mięsnej i spłaszczamy na dłoni,na środek układamy łyżeczką porcję farszu i szczelnie zamykamy kotlet formując dowolny kształt.

Takie kotlety obtaczamy w pokruszonych krakersach i smażymy na rozgrzanej patelnii aż zrobią sie złociste i chrupiące.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smakowita 14.06.2012 17:04
rewelacyjne !
jerry1 12.06.2012 12:44
ciekawy przepis:)
Rafał10 12.06.2012 10:13
SUPER PRZEPIS!! Te krakersy, twarożek, otręby i kotlet mielony = cudowne połączenie! KONIECZNIE WYPRÓBUJĘ :)
foczka-ks 11.06.2012 22:54
smacznie wyglądają
Dorota59 11.06.2012 21:40
ale bym zjadła takiego kotlecika

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak