Sposób przygotowania

Podgrzewamy mleko(ma być mocno ciepłe) Wlewamy je do dużej miski , dodajemy masło, oba cukry i sól. Mieszamy, aż masło się roztopi .Dodajemy jajka, mąkę i drożdże. Mieszamy.

Przykrywamy miskę folią spożywczą i odstawiamy na godzinę, żeby podrosło. Ciasto trzeba robić w dużym naczyniu i zaglądać do niego co jakiś czas (ja o moim zapomniałam i zostawione bez opieki zaczęło uciekać z miski ;)

Kiedy ciasto wyrośnie można wstawić je na kilka godzin (albo i całą noc) do lodówki, ale nie jest to konieczne.

Gofrownicę rozgrzewamy. Nakładamy ciasto i pieczemy do zrumienienia. Studzimy na kratce.

Komentarze

  • 0
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    pychotka
  • 0
    th23
    Opublikowano

    ttrytka

    smacznie się prezentują na zdjęciu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !