Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkowa marmolada na zimę

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 60 dag
jabłka 2 papierówki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowa marmolada na zimę

Jabłka umyć, osączyć, obrać, usunąć gniazda nasienne. Pokroić jabłka na kawałki, przełożyć do garnka, rozgotować. Dodać cukier do jabłek, odparowanych z soku. Gotować na bardzo wolnym ogniu, ciągle mieszając do zgęstnienia marmolady. Słoiki wyparzyć, kłaść do słoików gorącą marmoladę, zakręcić,słoiki odwrócić do góry dnem, do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak