Sposób przygotowania

Jelita wyjmujemy z opakowania i zalewamy ciepłą wodą delikatnie płucząc aby ich nie uszkodzić (są bardzo delikatne). Wodę zlewamy i ponownie zalewamy jelita ciepłą wodą,moczymy ok 2 godzin.

Mięso kropimy na kawałki i mielimy,dodajemy przyprawy oraz czosnek przepuszczony przez praskę. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Dodajemy pól litra lodowatej wody (najlepiej wcześniej wstawić ją do zamrażalnika) i bardzo dokładnie wyrabiamy masę.

Na maszynkę nakładamy końcówkę masarską,którą całą smarujemy olejem. Nakładamy jelita i napełniamy je masą mięsną skręcając kiełbaski.

POWODZENIA!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !