Sposób przygotowania

Żołądki dokładnie oczyszczamy i płuczemy,kroimy. Marchew oraz cebulę obieramy i myjemy w zimnej wodzie. Cębulę siekamy a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozgrzewamy dwie łyzki oliwy na głębokiej patelni i wrzucamy warzywa oraz żołądki,przesmażamy ok 3 minut po czym zalewamy ciepłą wodą tak,aby całość była dokładnie zakryta. Dodajemy ziele angielskie,liść laurowy oraz sól. Gotujemy na małym ogniu aż żołądki zrobią się miękkie,ok 45 minut.

Dodajemy chrzan i zagotowujemy,doprawiamy pieprzem do smaku.

Żołądki te idealnie smakują z buraczkami na gorąco

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam żołądki :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !