Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żołądki kurczaka w sosie chrzanowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żołądki kurczaka 500 gram
marchewka 1 sztuka
cebila 1 sztuka
chrzan 1 słoiczek
oliwa
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: żołądki kurczaka w sosie chrzanowym

Żołądki dokładnie oczyszczamy i płuczemy,kroimy. Marchew oraz cebulę obieramy i myjemy w zimnej wodzie. Cębulę siekamy a marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. Rozgrzewamy dwie łyzki oliwy na głębokiej patelni i wrzucamy warzywa oraz żołądki,przesmażamy ok 3 minut po czym zalewamy ciepłą wodą tak,aby całość była dokładnie zakryta. Dodajemy ziele angielskie,liść laurowy oraz sól. Gotujemy na małym ogniu aż żołądki zrobią się miękkie,ok 45 minut.

Dodajemy chrzan i zagotowujemy,doprawiamy pieprzem do smaku.

Żołądki te idealnie smakują z buraczkami na gorąco

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 12.06.2012 10:14
uwielbiam żołądki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak