Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

karaibska wieprzowina

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa pokrojona w 900 gram
chili drobno posiekana 1 sztuka
ananas w puszce 450 gram
wywar z kurczaka 250 ml
Pieprz czarny mielony Prymat
cebula biała 1 sztuka
oliwa 2 łyżki
papryka czerwona 1 (drobno posiekana)
ryż (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: karaibska wieprzowina

W głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią mięso,smażymy na złoty kolor. Przekładamy do miski. Na tę patelnię z tłuszczem przekładamy cebulę,paprykę i chili. Smażyć aż cebula będzie miękka,dodać mięso i dokładnie wymieszać. Zalać wywarem i dusić na wolnym ogniu ok 1,5 godziny,dodać cząstki ananasa i dusić aż mięso będzie kruchutkie. Podawać z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Amellia 11.06.2012 21:03
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak