Sposób przygotowania

Całe jajka ubić z cukrem do białości, do masy jajecznej delikatnie i małymi porcjami dodawać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kilka kropli aromatu śmietankowego pod koniec do gotowego ciasta dodać olej. Ciasto wylać do formy wcześniej wysmarowanej tłuszczem i wysypanej np. bułką tartą, na wierzchu ułożyć owoce wcześniej pokrojone w plasterki.
Piec do 40 min w temp. 150st.
Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto polać lukrem przygotowanym z cukru, kilku kropli soku cytrynowego i kilku kropli wody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    mniam ! Z truskawkami i rabarbarem.... lepszego połączenie nie ma !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    ucierany czy raczej ubijany ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !