Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 1 szkl
mleko 0,4 l
jajko 1 szt
cukier 2 łyżeczki
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z serem

Wszystkie składniki mieszamy mikserem do uzyskania jednolitej masy. Wodę dodajemy dotąd aż ciasto będzie lejące, nie za gęste. Smażymy naleśniki na złoty kolor.

Nadzienie:
ser biały w kostce - 2 szt
śmietana - 3 łyżki
cukier - 2 łyżki
cukier waniliowy - do smaku

Ser biały mieszamy ze śmietaną, cukrem i cukrem waniliowym. Przygotowaną masą smarujemy naleśniki i zwijamy w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 01.12.2013 13:11
także lubię takie na masełku,palce lizać
meg1984 11.07.2013 09:19
uwielbiam naleśniki
aisza1 10.07.2013 10:40
palce lizać
MartaKarasia90 20.10.2012 15:57
mmm aż napadła mnie ochota na naleśniki ;) oczywiście na maśle
Wafelek2601 02.10.2012 11:05
Super
ewaa 12.08.2012 19:25
pychota
1j1o1l1a1 11.06.2012 20:55
tez chciałam napisać, że ser zawijam w kopertę w naleśnik i obsmażam po obu stronach, wtedy ser jest smaczny
gottrina 11.06.2012 20:46
według mnie takie naleśniki najlepiej smakują podsmażone na maśle :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak