Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żołądkowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
jaja 6 sztuk
2 szklanki maki, 0,5 szklanki maku
2 łyżki kakao, cukier wanilowy
olej 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: żołądkowiec

Żółtko utrzeć z cukrem, dodać margarynę, olej,mąkę, proszek, cukier waniliowy - wymieszać. Dodać ubite białka. Podzielić na 3 części, do pierwszej dodać łyżkę mąki, do drugiej mak, do trzeciej kakao. Robić rowki , kolejno wlewać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 27.06.2011 15:12
świetne ciasto
Rybciia 12.06.2011 00:12
ciekawa nazwa
aleksa123 12.05.2011 08:01
Dlaczego właśnie taka nazwa?
anja3107 07.11.2010 14:15
fajna nazwa ;-)
mariusz14 07.10.2010 10:48
tego ciasta nigdy nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak