Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w sosiku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2
ocet 1/2 szkl.
olej ok.2szkl.
cukier 5 łyżek
sól łyżka
cebula 2
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
pieprz
ketchup 10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w sosiku

Pieczarki oczyszczamy, panierujemy w rozbitych jajkach i bułce i smażymy na oleju.
Cebule pokrojoną w kostkę szklimy na złoty kolor na oleju.
Do garnka wlewamy 1 szkl. wody, 1 szkl. oleju i ocet, dodajemy cukier, sól, ketchup, liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy na małym ogniu ok. 5 minut, doprawiamy pieprzem. Następnie dodajemy cebule i jeszcze dusimy przez chwilę.
Pieczarki polewamy sosikiem.
Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 06.11.2012 00:45
super takie pieczarki
mewilla 03.08.2012 08:44
mniam
Amellia 05.07.2012 14:25
super
Rafał10 03.07.2012 09:22
mniam, to musi być pyszne !
Katarzyna54 19.06.2012 23:22
super
Andysz 14.06.2012 20:33
rewelacja;)
Betka 13.06.2012 05:23
lubię pieczarki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak