Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto waniliowo-malinowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 6 op.
cukier puder 4 łyżki
mleko 1/2 l.
budyń waniliowy 1 szt.
cukier 2 łyżki
cukier waniliowy
laska wanilii
śmietana 30% 1/2 l.
maliny świeże 1/2 kg.
jeżyny 1/4 kg.
melisa listki

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto waniliowo-malinowe

ciasto jeśli mamy mrożone to rozmrozić je i składać na warstwę po 2 plastry tak aby było na blachę każdy płat upiec na blasze wyłożonej papierem w temp.200st.ok.10min.posypać cukrem pudrem i wstawić do piekarnika aby cukier się rozpuścił wystudzić brzegi przyciąć ostrym nożem,budyń wymieszać z 4 łyżkami mleka,cukrem,cukrem waniliowym,posiekaną wanilią i zagotować z resztą mleka wystudzić wymieszać budyń z kremówką,maliny i jeżyny przebrać umyć osuszyć,połowę kremu i owoców wyłożyć na jednej części ciasta i przykryć drugą wyłożyć resztę kremu i przykryć ostatnią warstwą ciasta po wierzchu posypać odłożone owoce i listki melisy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 08.02.2014 08:37
smaczne ciasto
Motorek 26.11.2013 16:04
bardzo fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak