Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kruche pierożki z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
masło 100 g
jajko 1 szt
śmietana 18-procentowa 130 ml
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
sól
grzyby
cebula biała 1 szt
kostka grzybowa

Przepis i sposób przygotowania na: kruche pierożki z grzybami

Do pierożków dałam mrożone, zmielone grzyby. Podsmażone z dodatkiem zeszklonej cebuli i kostki grzybowej. Z mąki, masła, jajka, śmietany, proszku do pieczenia i soli zagniotłam ciasto Wstawiłam do lodówki na godzinę. Potem rozwałkowałam na około 0,5 cm grubości. Szklanką wykrajałam krążki. Każdy nadziałam grzybami i zakleiłam.
Piekłam w 200 stopniach przez około 25 minut.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 10.01.2013 12:21
lubię
caralajna 29.08.2012 08:29
lubię takie
[email protected] 03.08.2012 14:47
apetyczne
paula99926 01.08.2012 14:46
a jakie smaczne były :)
Rafał10 12.06.2012 10:19
aaaale ekstra !
jola1508 11.06.2012 22:07
apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak