Sposób przygotowania

Rozgrzać gofrownicę. Przygotować dwa spore naczynia. W jednym wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na gładką masę. W drugim białka ubić na sztywna pianę. Przełożyć pianę do naczynia z ubitą resztą składników i delikatnie wymieszać.
Nakładamy porcję ciasta, zamykamy gofrownicę i pieczemy na rumiano- około 2-3 minut(trzeba sprawdzać, bo każda gofrownica inaczej piecze i czas może być trochę inny), podawać z ulubionymi dodatkami(cukier puder, owoce, dżem, bita śmietana itp).
Generalnie trzeba pamiętać o zasadzie-im większą moc ma gofrownica tym gofry będą bardziej chrupiące i szybciej się upieką.
Przed pieczeniem, a potem co kilka gofrów warto posmarować wnętrze gofrownicy pędzlem zamoczonym w oleju.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andzia1977

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetycznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    foczka-ks

    smakowite te gofry
  • 0
    th-2
    Opublikowano

    atort111

    gofry uwielbia cała rodzina
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Madziela

    pyszności :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    dodi

    pyszne gofry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malgorzata549

    Uwielbiam gofry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !